Zajišťovali jsme slavnostní večeři v rezidenci ambasadora USA.
Den díkůvzdání je jedním z nejvýznamnějších amerických svátků a my jsme letos byli vybráni pro zajištění slavnostní večeře pořádané chargé d´affaires Christy Agor pro významné hosty v soukromé rezidenci ambasadora USA. Pro servírovanou večeři v krásném prostředí Petschkovy vily v pražské Bubenči náš Perfect team zvolil tradiční sezónní suroviny, typické pro svátek díkuvzdání, ale dali jsme jim moderní atraktivní twist.
Šéfkuchaři Martin Staněk a Ondřej Lovětínský dostali k dispozici i řadu unikátních surovin od mamerických producentů, jako kalifornské mandle a pistácie, aljašské ryby lovené na udici nebo exkluzivní USDA Prime beef hovězí. Pod pečlivým dohledem kreativního šéfa Filipa Sajlera a šéfky cateringu Petry Kubešové vzniklo šestichodové menu, oslavující to nejlepší z podzimní sezóny. Pro úplný zážitek nám zdatně sekundovala skvělá vína o Californian wines.
A co hostům nejvíce chutnalo? Aljašská treska lovená na udici, konfitovaná v másle, doplněná silným humřím bisque, servírovaná s kukuřičnou polentou a popcornem nebo Pomalu pečený váleček svíčkové USDA Prime beef s nádivkou z kalifornských pistácií a pyré ze sladkých brambor ze Severní Karolíny. Zlatým hřebem večera bylo osm typických dezertů, samozřejmě nechyběl sladký dýňový krém ani pekanový pie, o příjemný závěr večera se pak postaral Four Roses open bar s namíru připravenými koktejly.